Lituania este gata să acorde azil opozanților din Republica Belarus, a declarat ministrul de interne al Lituaniei, Rita Tamașunene, scrie Ria Novosti, citată de Rador. "Urmărim îndeaproape situația din Republica Belarus și am pregătit un plan de acțiuni în cazul în care numărul cetățenilor belaruși care solicită azil în Lituania va crește. Persoanele care vor cere azil și vor solicita statutul de refugiat, vor primi azil în țara noastră", a declarat Tamașunene, citată de "Sputnik Lituania".

Potrivit agenției citate, șeful MAI din Lituania a discutat situația existentă în țara vecină cu reprezentanții Departamentului pentru migrație, Serviciului pentru protecția frontierei de stat și Departamentului de poliție. Tamașunene și-a exprimat îngrijorarea față de acțiunile întreprinse de serviciile belaruse pentru suprimarea protestelor.

Astăzi s-a aflat că Svetlana Tihanovskaia, candidat la președinția Republicii Belarus, a intrat pe teritoriul Lituaniei. După cum a declarat Olga Kovalkova, persoana de încredere a Tihanovskăi, politicianul nu a avut de ales decât să părăsească țara, plecarea ei în Lituania "a fost organizată" de autoritățile belaruse.