Președintele american Donald Trump a fost escortat brusc de la o conferință de presă de la Casa Albă de către Serviciile Secrete la scurt timp după ce și-a început conferința, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

La câteva minute după începerea conferinței, Trump a fost luat din încăperea în care făcea declarații fără nicio explicație, iar ușile au fost blocate.

Acesta s-a întors ulterior pentru a continua conferința și a spus că a fost luat în Biroul Oval după un incident care a implicat un foc de armă în exteriorul gardului care înconjoară Casa Albă.

”Focul de armă a fost în afara Casei Albe. Pare că totul este sub control... Dar chiar a fost un foc de armă, iar cineva a fost dus la spital. Nu cunosc starea persoanei”, a spus Trump.

Potrivit acestuia este vorba de o persoană care a fost împușcată de forțele de ordine. Suspectul era înarmat.

UPDATE "Poliţia a împuşcat pe cineva", a explicat Donald Trump, după ce a revenit în faţa jurnaliştilor. ''Şi suspectul este în drum spre spital'', a adăugat el. Întrebat dacă suspectul era înarmat, preşedintele a răspuns: ''Din câte am înţeles, da. Era în afara'' zidului de la Casa Albă, a menţionat el. Donald Trump şi-a reluat apoi conferinţa de presă axată pe pandemie şi economia SUA.