Bilanțul celor care și-au pierdut viața în urma accidentului aviatic din sudul Indiei a urcat sâmbătă la 18, iar unul dintre ei a fost testat pozitiv la Covid-19, scrie Mediafax citând presa indiană. La bordul avionului de tip Boeing 737 erau 190 de persoane. Aeronava venea de la Dubai şi s-a prăbuşit în momentul în care a atins pista, pe o ploaie torenţială.

Accident aviatic IndiaFoto: Arunchandra BOSE / AFP / Profimedia

Cel puţin 18 oameni au murit după ce un avion Air India Express, cu 190 de persoane la bord, s-a prăbuşit, vineri seară, pe aeroportul din Kozhikode (Calicut), în statul Kerala, au anunţat autorităţile indiene.

Compania aeriană Air India Express a anunţat că cei doi piloţi se află printre cei decedaţi.

Sâmbătă, pe aeroportul din Kozhikide, au aterizat două aeronave cu echipamente medicale. Totodată, autorităţile au anunţat că anchetatorii au recuperat cutiile negre ale aeronavei prăbuşite.

Potrivit primelor date ale anchetei, avionul ar fi avut viteză prea mare la aterizare, a depăşit capătul pistei şi a căzut într-o vale. Fuselajul aeronavei s-a rupt din cauza impactului.

Într-o postare pe Facebook care a devenit virală, pilotul Anand Mohan Raj a afirmat că „sistemul de iluminare a pistei este foarte slab”, iar „condiţiile de frânare nu sunt monitorizate în mod regulat”.

El a mai scris că este un coşmar pentru orice pilot să aterizeze pe o astfel de pistă, mai ales noaptea, în condiţii de ploaie şi vânt puternic.