Un avion al companiei Air India Express, cu 190 de persoane la bord, s-a rupt în două, vineri, la aterizarea pe aeroportul din Calicut (sud-vestul țării), relatează Times of India. Avionul, care decolase din Dubai, efectua un zbor de repatriere, operat de guvernul indian, aducând în țară mai mulți cetățeni blocați în străinătate din cauza pandemiei. Cel puțin 17 persoane și-au pierdut viața, inclusiv cei doi piloți ai aeronavei, iar alte 46 sunt grav rănite, potrivit bilanțului anunțat vineri noapte de autorități.

HotNews.roFoto: Hotnews

Avionul a depășit pista de aterizare a aeroportului internațional Calicut, cunoscut și ca aeroportul Karipur, și a alunecat într-o vale. La momentul accidentului, ploua abundent. Accidentul s-a petrecut la ora locală 19.40.

Un purtător de cuvânt al Air India a anunțat că mai mulți pasageri sunt răniți în urma accidentului.

Avionul efectua un zbor de repatriere, operat chiar de guvernul indian, aducând în țară mai mulți cetățeni indieni rămași blocați în străinătate din cauza pandemiei.

UPDATE 00.35 Bilanțul morților a urcat la 17. Anunțul a fost făcut chiar de compania Air India Express, într-un comunicat.

Compania menționează totodată că cei patru membri ai echipajului au fost confirmați ca fiind bine. Amintim că cei doi piloți ai zborului și-au pierdut viața.

UPDATE 23.15 Operațiunile de salvare s-au încheiat, a informat ministrul indian pentru aviație civilă, Hardeep Singh Puri, într-un mesaj pe Twitter.

Ministrul indian pentru aviație civilă a mai precizat, într-un alt tweet, că la bordul zborului AXB-1344 se aflau în total 190 de persoane, dintre care 174 de adulți, 10 copii, 4 membri ai echipajului și 2 piloți.

UPDATE 22.00 Cel puțin 16 persoane și-au pierdut viața în accidentul aviatic, potrivit unui oficial de rang înalt din cadrul forțelor de securitate.

Ambii piloți se află printre cei decedaţi, a precizat inspectorul general CV Anand.

Alte 46 de persoane ce se aflau la bordul aeronavei sunt grav rănite, a mai informat oficialul indian, precizând că evacuarea avionului s-a încheiat.

În total, 190 de persoane se aflau la bordul aeronavei, și nu 191 cum s-a raportat inițial. Zborul era unul de repatriere și transporta cetățeni indieni.

Aeronava a decolat din Dubai vineri după-amiază.

UPDATE 20.09 14 morți și 15 răniți grav, potrivit celui mai recent bilanț al poliției

UPDATE 19.48 Cel puțin cinci persoane și-au pierdut viața, a anunțat un ministru din cadrul guvernului regional al statului indian Kerala, unde s-a produs accidentul aviatic.

Ministrul A. C. Moideen a menționat acest bilanț într-o declarație acordată Reuters, el citând surse din cadrul poliției.

Moideen a mai spus că este în drum spre locul tragediei, după ce i s-a cerut să conducă eforturile de salvare.

UPDATE 19.02 Potrivit CNN, pilotul și doi pasageri și-au pierdut viața. Ministrul Apărării din India s-a declarat, pe Twitter, profund îndurerat de pierderea de vieți în urma accidentului.

„Credem că sunt cel puțin două persoane decedate și alte 35 rănite, suntem încă în mijlocul operațiunii de salvare”, a declarat la rândul său Abdul Karim, un oficial al poliției regionale, citat de Reuters.

UPDATE 18.15 Air India precizează într-o declarație de presă că este vorba de un avion Boeing 737 care efectua o cursă Dubai - Calicut.

La bordul aeronavei nu s-a semnalat un incendiu în momentul aterizării.

La bord sunt, potrivit sursei citate, 174 de pasageri, 10 copii, 2 piloți și 5 persoane din echipajul de cabină.

Operațiunile de salvare sunt în curs, iar pasagerii sunt duși la spital pentru îngrijiri medicale.