Preşedintele american Donald Trump a declarat joi că afirmaţiile sale privind copiii şi COVID -19, retrase cu o zi înainte de Facebook şi Twitter, sunt ''perfecte'', relatează AFP, citată de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

El a afirmat într-o emisiune radio a conservatorului Geraldo Rivera că a făcut ''o constatare perfectă, o constatare privind tinereţea''. Facebook a eliminat miercuri seara de pe pagina preşedintelui american un videoclip ce încălca regulile reţelei sociale privind dezinformarea legată de pandemia de COVID-19.

În fragmentul video eliminat, preşedintele republican explica pentru Fox News că este puţin probabilă contaminarea copiilor cu noul coronavirus deoarece copiii sunt imuni "aproape complet", prin vârsta lor, la COVID-19.

Este prima dată când Facebook îl cenzurează direct pe preşedintele Donald Trump. Anterior, în cursul lunii iulie, platforma a adăugat o notă informativă la o postare a preşedintelui american care acuza că votul prin corespondenţă favorizează corupţia. În iunie, platforma a eliminat reclame ale echipei de campanie a preşedintelui ce conţineau simboluri naziste.

La rândul său, Twitter a interzis contului de campanie al lui Donald Trump (@TeamTrump) să continue să posteze până când nu elimină mesajul video în care preşedintele susţine că este puţin probabilă contaminarea copiilor cu noul coronavirus.