”FBI-ul vă va găsi, indiferent cât timp va dura sau cât veți fugi”: Un fugar a fost arestat în Statele Unite după 46 de ani, relatează AFP.

Agent FBIFoto: Wikipedia

Richard Nixon era implicat în scandalul Watergate, iar Paul Newman și Steve McQueen împărțeau afișul filmului ”The Towering Inferno” când Luis Archuleta a evadat dintr-o închisoare de stat din Colorado, în 1974.

Fugarul, în vârstă de 77 de ani, a fost arestat miercuri de poliția federală americană în New Mexico, unde locuise de 40 de ani sub o identitate falsă, Ramon Montoya.

”Această arestare trebuie să trimită un semnal puternic tuturor infractorilor violenți: FBI-ul vă va găsi indiferent cât timp va dura și cât veți fugi și vă va aduce în fața justiției”, a spus agentul special Michael Schneider, de la biroul FBI din Denver.

Luis Archuleta a fost închis pentru că ar fi împușcat în 1973, fără să omoare, un polițist din Colorado, unde va fi judecat.

”Trecerea timpului nu scuză și nu șterge infracțiunile sale”, a declarat șeful Poliției din Denver, Paul Pzen, într-un comunicat al FBI, care nu explică ce a dus la arestarea septuagenarului.