Autoritățile din Belarus au arestat mai mulți cetățeni americani, a anunțat președintele Alexandr Lukașenko potrivit Reuters și Moscow Times.

Aleksandr LukasenkoFoto: Belarus1 TV / East2West News / Profimedia

Autoritățile au luat măsuri de suprimare a opoziției înainte de alegerile prezidențiale programate să aibă loc la sfârșitul săptămânii, reținând peste 1.300 de persoane în timp ce Lukașenko vizează să obțină un al șaselea mandat prezidențial.

„Unii oameni au fost reținuți cu pașapoarte americane, căsătoriți cu americani, lucrând pentru Departamentul de Stat [SUA]”, a afirmat Lukașenko, citat de agenția de stat Belta.

Președintele Belarusului nu a specificat când sau de ce au fost reținuți cetățenii americani, acesta acuzând săptămâna recentă că puteri străine ar încerca să destabilizeze țara și să organizeze o revoltă populară împotriva sa înaintea alegerilor din 9 august.

Belarusul a anunțat miercurea trecută arestarea a 33 de „combatanți” ruși din gruparea militară privată Wagner, apropiată de Kremlin, care au venit pentru a „destabiliza” țara în apropierea alegerilor prezidențiale de duminică, acțiune care a dus la un conflict diplomatic cu țara condusă de Vladimir Putin.

Citește și: