Un refugiat sirian a fost aclamat drept erou în Germania după ce a oprit un migrant afgan să violeze o femeie, relatează The Telegraph.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sirianul în vârstă de 30 de ani, identificat drept Faner O de către autoritățile germane, a intervenit după ce a văzut o femeie atacată de un bărbat la primele ore ale dimineții de duminică. Acesta l-a imobilizat pe agresor cu ajutorul unui alt trecător până la sosirea poliției.

Victima, al cărui nume nu a fost făcut public, ar fi o polițistă în formare.

Faner O, care a fugit din Siria în Germania în urmă cu patru ani, a relatat pentru Bild că se îndrepta cu mașina către casă împreună cu soția și fiica sa „când am văzut o femeie pe strada Friedrich-Engels și un bărbat într-un tricou roșu fugind după ea. Apoi au dispărut în tufișuri”.

Refugiatul a coborât din mașină și a mers după cei doi, găsind-o pe femeie imobilizată la pământ de către agresor.

„Avea o mână deasupra gurii ei și cu cealaltă o strangula. Ea rezista dar el era foarte puternic”, a declarat Faner.

Acesta a reușit să îl imobilizeze pe bărbatul care a încercat să fugă de la locul faptei cu ajutorul unui alt trecător care a auzit sunetele unei încăierări și a sărit în ajutorul lui Faner.

Violatorul nu a fost numit, dar ar fi un migrant afgan în vârstă de 20 de ani cunoscut poliției locale în legătură cu incidente similare.

Femeia a suferit doar răni ușoare, potrivit poliției locale.

„În acel moment mă gândeam doar să o ajut pe femeie”, a relatat Faner, adăugând că „dacă un asemenea lucru i s-ar întâmpla fiicei mele aș vrea să fie ajutată de cineva”.