Un pastor canadian care spunea oamenilor că dragostea pentru Dumnezeu apără creștinii de coronavirus a fost condamnat joi la trei luni de închisoare în Myanmar, după ce s-a infectat, alături câteva zeci de credincioși, cu Covid-19 în timpul unei ceremonii religioase interzise de lege, scrie AFP.

David LahFoto: Captura YouTube

Myanmar este pentru moment relativ scutită de epidemie. Oficial, există doar 357 de cazuri și șase morți, dar analiștii consideră că boala este în realitate mult mai extinsă.

Născut în Myanmar, canadianul David Lah, 43 de ani, revine regulat în țara sa natală pentru a ține predici.

Autoritățile au interzis de la jumătatea lunii martie adunările publice. Dar, pe rețelele sociale, au fost difuzate imagini în care Lah susține, la începutul lui aprilie, o ceremonie religioasă.

"Dacă oamenii poartă Biblia și pe Isus în inima lor, boala nu-i va atinge", le spunea el oamenilor, într-o sală plină de oameni, la această slujbă.

"Singura persoană care poate vindeca și răspândi pacea în timpul acestei pandemii este Isus."

La puțin timp după, a fost testat pozitiv și a fost stabilită o legătură între adepții săi și zeci de cazuri de Covid-19.

Ieșit din carantină, a fost reținut la finalul lunii mai. Joi, Lah și colegul lui Wai Tun au primit o pedeapsă de trei luni de închisoare, după cum a anunțat avocatul său Aung Kyi Win.

Creștinismul este practic de puțin peste 6% din populația țării, majoritar budistă.