Candidatul democrat pentru președinția Statelor Unite, Joe Biden a respins ferm ideea de a fi supus unui test cognitiv pentru a-i fi evaluată starea mintală după ce președintele în exercițiu Donald Trump i-a cerut în mod repetat să efectueze același test la care a fost supus și el, relatează AFP și Washington Times.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Nu, nu am făcut testul. De ce naiba ar trebui să fac un test?”, a răspuns acesta în cadrul unui interviu difuzat miercuri.

La cei 77 de ani împliniți, agilitatea mentală a candidatului democrat a fost pusă sub semnul întrebării în mod repetat de către echipa de campanie a președintelui Trump, în vârstă de 74 de ani.

Fostul vicepreședinte a declarat mai devreme în cursul verii că este testat constant, clarificând apoi că se referea la rigorile campaniei prezidențiale și întâlnirile cu alegătorii.

„E ca și cum ai zice că înainte să intri tu în emisie, ai face un test pentru a vedea dacă iei cocaină sau nu”, a declarat Joe Biden, întrebându-l în continuare pe reporter, „Ei, ce crezi? Ești un drogat?”.

Reacția neașteptată a stârnit imediat controverse pe platformele social media.

În cadrul aceluiași interviu Joe Biden acordat CBS Morning Joe Biden a declarat totuși că „așteaptă cu nerăbdare” dezbaterea cu Donald Trump.