Un bărbat a tras asupra unui angajat dintr-un magazin de produse din tutun din orașul american Betleem, Pennsylvania, după ce a refuzat să poarte o mască în interiorul magazinului. În ziua următoare acesta a deschis focul cu un AK-47 asupra unor polițiști după ce ofițerii l-au oprit în apropierea casei sale, relatează NBC News.

HotNews.roFoto: Hotnews

Bărbatul în vârstă de 35 de ani, identificat de poliție drept Adam Zaborowski, a intrat în magazinul Cigars International din Betleem vineri la ora 11:23 fără să aibă fața acoperită, o regulă cerută de magazin după ce guvernatorul statului american a impus purtarea obligatorie a acestora în spațiile publice.

Angajații i-au spus bărbatului că clienții trebuie să poarte o mască pentru a preveni răspândirea coronavirusului iar dacă nu se simte comfortabil să poarte una îl vor servi la tejghea afară.

Zaborowski a devenit recalcitrant, a luat două trabucuri de pe un raft și a ieșit din magazin fără să plătească, trăgând odată sau de două ori în aer cu o armă semiautomată după ce angajații au ieșit afară să îl confrunte.

Nicio persoană nu a fost rănită iar bărbatul a fugit de la fața locului, potrivit poliției care a anunțat că acesta a fost identificat și acuzat de mai multe infracțiuni, printre care tentativă de omor și furt.

„Datorită unor antecedente, acesta a fost acuzat și de încălcarea regimului armelor și munițiilor de către o persoană căreia îi era interzis să dețină o armă”, a anunțat poliția.

Sâmbătă dimineața un polițist local și doi ofițeri ai statului l-au oprit pe Zaborowski în timp ce era la volan, acesta sărind din autovehicul și începând să tragă înspre polițiști cu un AK-47, nimerind una din mașinile de poliție.

Polițiștii au returnat focul și l-au împușcat pe bărbat, Zaborowski fiind transportat la spital în timp ce unul din ofițeri a suferit o rană minoră. Potrivit avocatului bărbatului, acesta este în spital primind îngrijiri medicale pentru mai multe plăgi prin împușcare.

Avocatul a relatat că clientul său a fost disponibilizat din cauza pandemiei și că a pierdut recent custodia copilului său, afirmând că „nu este o apărare sau scuză, dar a avut factori de stres în viața sa”.

Citește și: