Președintele american Donald Trump a atacat-o luni pe dr. Deborah Birx, coordonatoarea luptei împotriva Covid-19, pe care o acuză că a cedat presiunii opoziției democrate, fiind prea pesimistă în legătură cu evoluția pandemiei, potrivit AFP.

Deborah BirxFoto: Wikipedia

Birx a declarat duminică la canalul de știri CNN 24/7 că Statele Unite au intrat într-o „nouă fază” în criza de sănătate și că oamenii din zonele rurale ale țării nu sunt imuni.

Miliardarul republican consideră că Birx, responsabilă pentru coordonarea răspunsului Casei Albe la pandemie, a adoptat acest ton mai alarmant numai după ce a fost atacată de unul dintre liderii opoziției democratice, Nancy Pelosi.

''Nancy Pelosi nebuna a spus lucruri oribile despre dr. Deborah Birx şi a atacat-o pentru că ea a fost prea pozitivă cu privire la munca pe care noi o facem pentru combaterea virusului chinez. Pentru a-i răspunde lui Nancy, Deborah a muşcat momeala şi ne-a lovit. Patetică!', a comentat Donald Trump luni pe Twitter.

"Președintele răspândește dezinformarea cu privire la virus, iar ea (Dr. Birx) este megafonul său", a declarat pentru ABC președintele Camerei Reprezentanților.

„Este extrem de iresponsabil din partea doamnei Pelosi să o submineze constant pe dr. Birx și să-i insufle neîncredere în public”, a replicat Alyssa Farah, directorul de comunicare pentru executivul american.