Numărul vizitatorilor internaţionali în Spania a scăzut în iunie cu 98%, la 204.926, comparativ cu perioada similară din 2019, arată datele publicate luni de Institutul Naţional de Statistică (INE), pe fondul efectelor pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmit EFE şi Reuters, preluate de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cheltuielile turiştilor au înregistrat un declin de 98,6% în iunie, la 133 milioane de euro. Cei mai mulţi turişti au venit din Franţa, Germania, Olanda, Italia şi Marea Britanie.

În iunie 2019, aproximativ 8,83 milioane de turişti străini au vizitat Spania, cheltuielile lor ajungând la 9,69 miliarde de euro.

În primele şase luni din acest an, aproximativ 10,8 milioane de turişti străini au vizitat Spania, un declin de aproximativ 72% faţă de primul semestru din 2019.

Guvernul de la Madrid a anunţat recent că va aloca 2,5 miliarde de euro pentru sprijinirea turismului, extinzând eforturile de protejare a sectoarelor cheie ale economiei. Spania este a doua cea mai vizitată ţară din lume, după Franţa, iar turismul este crucial pentru economie, contribuind cu aproximativ 12% la Produsul Intern Brut.