Reprezentanții Microsoft spun că discută achiziția operațiunilor americane ale TikTok de la proprietarul chinez, în ciuda rezervelor președintelui Donald Trump, scrie Financial Times.

HotNews.roFoto: Hotnews

Grupul american de tehnologie a mai spus că „s-a angajat să achiziționeze TikTok sub rezerva unei revizuiri complete a sistemelor de securitate, achiziția urmând să ofere beneficii economice adecvate Statelor Unite, inclusiv Trezoreriei Statelor Unite”. Declarația, a relevat, de asemenea, că tranzacția potențială ar include afacerile TikTok din Canada și operațiunile din Australia și Noua Zeelandă.

Discuțiile au intrat însă într-o zonă incertă după ce domnul Trump a declarat că intenționează să interzică aplicația și că nu va fi permisă achiziționarea de către o companie americană, inclusiv Microsoft. Administrația Trump și-a exprimat îngrijorarea că proprietarii chinezi ai TikTok ar putea pune informațiile personale ale utilizatorilor americani în mâinile guvernului chinez.

Microsoft a spus că se va asigura că „toate datele private ale utilizatorilor americani ai TikTok vor fi transferate și vor rămâne în Statele Unite”, adăugând că s-ar asigura că datele sunt șterse de pe serverele din afara țării după transfer.

Compania a adăugat că dorește finalizarea negocierilor până cel târziu pe 15 septembrie.

Acesta a declarat că a notificat deja Comitetul pentru investiții străine din Statele Unite, organismul condus de Trezoreria SUA care ar trebui să aprobe acordul, despre interesul său de a cumpăra serviciul TikTok.

Casa Albă și Trezoreria SUA nu au oferit deocamdată niciun punct de vedere.