Avioane de vânătoare ruse au fost trimise pentru a intercepta mai multe aeronave de recunoaştere americane, în cursul unor incidente produse deasupra Mării Negre în ultimele 24 de ore, anunţă autorităţile de la Moscova, potrivit Mediafax care citează RIA Novosti.

HotNews.roFoto: Hotnews

Un avion de vânătoare Suhoi Su-27 a fost mobilizat vineri pentru a intercepta o aeronavă de recunoaştere americană de tip EP-3E. Incidentul a avut loc în spaţiul aerian internaţional, deasupra Mării Negre.

"Avionul american se îndrepta spre frontiera Rusiei, dar a schimbat direcţia şi s-a îndepărtat. Avionul rus a revenit la bază", a comunicat Centrul rus pentru Apărarea Naţională. Autorităţile ruse precizează că avionul american de recunoaştere nu a pătruns în spaţiul aerian al Rusiei.

Într-un alt incident, produs joi seară, un alt avion militar rus de tip Suhoi Su-27 a fost trimise pentru a intercepta două aeronave americane de recunoaştere, tot deasupra Mării Negre.

"Echipajul avionului rus s-a apropiat de cele două avioane vizate, menţinând o distanţă sigură, şi le-a identificat ca fiind o aeronavă de recunoaştere RC-135 a Forţelor Aeriene americane şi o aeronavă de patrulare P-8A a Forţelor Navale americane", a anunţat Centrul rus pentru Apărarea Naţională, citat de agenţia Tass.