Un comitet de arbitraj intern a validat vineri decizia Partidului Social-Democrat german (SPD) de a-l exclude din această formaţiune pe scriitorul Thilo Sarrazin, acuzat de rasism şi de retorică anti-islamică în urma publicării mai multor bestseller-uri critice în special la adresa imigranţilor musulmani, excludere tranşată după mai mult de un deceniu de dispute în forurile de decizie ale partidului, relatează agenţiile DPA şi EFE.

HotNews.roFoto: Hotnews

Comisia Federală de Arbitraj a SPD a confirmat printr-o hotărâre definitivă că partidul a acţionat legal şi statutar prin decizia de excludere, care intră astfel în vigoare. Dar Sarrazin a ameninţat că se va adresa justiţiei, deschizând astfel un proces care ar putea să dureze ani la rând. ''Decizia a fost luată înaintea procesului. Nu a fost un proces corect'', a acuzat el după anunţarea hotărârii de vineri.

În vârstă de 74 de ani, Thilo Sarrazin este membru al SPD de mai mult de patru decenii, timp în care, printre alte funcţii, a fost responsabil cu finanţele în landul Berlin, între 2002 şi 2009, şi apoi director al Bundesbank, până în 2010.

În acel an a publicat lucrarea "Deutschland schafft sich ab" (Germania se autodesfiinţează), a cărei idee de bază este că expansiunea islamului ameninţă Germania şi că valul de migranţi, în special musulmani, va determina descompunerea societăţii germane, potrivit Agerpres.