Joi, mai multe municipalități franceze au anunțat punerea în aplicare a acestei măsuri în diferite momente în centrul orașului sau în zonele aglomerate, indiferent dacă sunt piețe sau locuri turistice, potrivit AFP.

Fluviu LoaraFoto: Wikipedia

Centrul din Biarritz (sud-vest), St-Malo (vest), malurile Loarei în Orléans (centru), municipalități din nord au declarat purtarea obligatorie a măștii în spații deschise, dar foarte frecventate în situația în care orașele franceze luptă împotriva răspândirii Covid-19, potrivit AFP.

La Biarritz, în Țara Bascilor francezi, masca va fi obligatorie începând de luni în centrul orașului, în special pe o plajă din centru, o măsură „necesară pentru protejarea turiștilor estivali” și a locuitorilor, a justificat primarul Maider Arosteguy, asigurându-ne că orașul vecin Bayonne urma să facă același lucru.

În plus, începând de marți, plajele din Biarritz vor fi închise de la 10 p.m. la 6 a.m., care sunt în prezent foarte atractive pentru tinerii care fac petreceri nocturne.

În Saint-Malo, unul dintre cele mai turistice locuri din regiunea Bretania, măsura se va aplica până pe 30 august în interior și pe falezele emblematice ale vechiului oraș fortificat.

În Orleans, masca va fi obligatorie în piețe începând de vineri până pe 30 septembrie și între orele 21:00 și 6:00 pe malurile Loarei, locuri ale multor petreceri de noapte.

În stațiunea La Turballe, masca va fi obligatorie de sâmbătă până pe 31 august, în anumite sectoare, datorită „unui flux turistic semnificativ” ceea ce face „dificilă respectarea distanțării fizice în spațiu public”, spune municipalitatea.

Măștile sunt obligatorii de sâmbătă și în piețele din Bayeux, în Normandia (nord-vest).

Serviciile de stat din departamentul Nord, la granița cu Belgia, care se confruntă cu o creștere a cazurilor Covid-19 în ultimele zile, studiază întărirea măsurilor de sănătate, în special obligația de a purta o mască în aer liber.

La sfârșitul lunii iulie, mai multe orașe de coastă, cum ar fi La Rochelle, Le Mont-Saint-Michel și Quiberon (vest), Le Touquet-Paris-Plage (nord) și Argelès-sur-Mer (sud) au luat deja diverse măsuri similare pentru a lupta împotriva relaxării măsurilor preventive.