Cei doi politicieni care doresc sa devina candidati ai Partidului Democrat la alegerile prezidentiale din Statele Unite - Barack Obama si Hillary Clinton - au participat in direct la o dezbatere televizata in Texas, stat care va gazdui o runda a alegerilor primare, considerata de importanta cruciala, noteaza BBC, receptionat de Rador.

Analistii politici sustin ca niciunul dintre candidati nu a inregistrat o victoria clara in urma dezbaterii. Cei doi au discutat despre politica externa, economie, imigratie sau sanatate. Pe planul politicii externe, Hillary Clinton l-a criticat pe Barack Obama pentru ca s-a aratat dispus sa se intalneasca cu lideri de genul celor din Iran si Cuba, fara sa puna conditii prealabile. Barack Obama a negat aceste acuzatii. El a afirmat, totusi, ca pregatirea unor astfel de intrevederi ar fi de importanta vitala, iar viitorul presedinte american ar trebui sa intre in contact cu tari precum Cuba.

Hillary Clinton l-a acuzat pe rivalul sau de lipsa de experienta, dar si de originalitate politica. "Daca strategia ta se bazeaza pe cuvinte, incearca cel putin sa folosesti propriile tale cuvinte" - i-a spus lui Obama, acuzandu-l ca mesajul sau politic nu este credibil. Senatorul de Illinois a declarat, la randul sau, ca disputa intre candidatii acestui partid este "paguboasa".