Belarusul a anunțat miercuri prin intermediul presei de stat arestarea a 33 de "combatanți" ruși din gruparea militară privată Wagner, apropiată de Kremlin, care au venit pentru a "destabiliza" țara în apropierea alegerilor prezidențiale din 9 august, scrie AFP.

Lukashenko si PutinFoto: en.kremlin.ru

Televiziunea oficială și agenția de presă Belta au anunțat arestarea ordonată după ce autoritățile au luat cunoștință de "sosirea pe teritoriu (belarus) a 200 de combatanți care trebuiau să destabilizeze situația în perioada de campanie electorală", un anunț făcut pe fondul tensiunilor dintre cele două țări.

Potrivit agenției oficiale de presă, un grup de peste 200 de militari ar fi ajuns în Belarus, fiecare dintre ei având un mic bagaj de mână. Grupul ar fi ajuns în Minsk în noaptea de 24 spre 25 iulie. În 27 iulie, aceștia au părăsit hotelul unde se cazaseră și s-au deplasat spre un sanatoriu din apropierea capitalei.

Administrația sanatoriului spune că aceștia au atras atenția deoarece „nu se comportau așa cum se comportă turiștii ruși în general și purtau haine mai degrabă în stil militar”.

„Nu beau alcool, nu căutau locuri de distracție, se mențineau la distanță de restul oaspeților și încercau să nu atragă atenția”, arată agenția Belta.