Statele Unite au raportat marţi 1.592 de decese legate de noul coronavirus în 24 de ore, bilanţ ce nu a mai fost atins timp de două luni şi jumătate, conform datelor furnizate de Universitatea Johns Hopkins, informează miercuri AFP şi Reuters, citate de Agerpres. La mijlocul lunii mai au fost raportate 1.680 de decese în 24 de ore. Totodată, marţi s-au înregistrat din nou peste 60.000 de cazuri de infectare într-o singură zi, după o uşoară scădere în ultimele două zile.

Coronavirus SUAFoto: Erik Pendzich / Shutterstock Editorial / Profimedia

Numărul total de cazuri de COVID-19 diagnosticate în SUA depăşeşte în prezent 4.34 milioane.

De la începutul pandemiei s-au înregistrat peste 149.000 de decese, cel mai ridicat bilanţ la nivel mondial.

După o îmbunătăţire a situaţiei la sfârşitul primăverii, la sfârşitul lunii iunie epidemia a început din nou să se extindă, în special în regiunile din sudul şi vestul SUA.

În urmă cu două săptămâni, cazurile zilnice de contaminare au depăşit 60.000 timp de douăsprezece zile consecutive, iar timp de trei zile ele au fost peste 70.000.

Situaţia din Florida este printre cele mai îngrijorătoare. Cu 186 de decese zilnice, raportate marţi, bilanţul total al morţilor a depăşit 6.000 de cazuri. Florida este acum al doilea stat care numără cele mai multe cazuri de contaminare cu noul coronavirus la nivelul SUA (peste 440.000 în total), după California.

Aceste două state au depăşit numărul de infectări detectate la New York, care a fost mult timp epicentrul epidemiei, dar unde acum situaţia se află sub control.