Puternic criticat de democrați, Secretarul american al Justiţiei, Bill Barr, a apărat marți în Congres intervenția agenților federali din Portland, unde, potrivit acestuia, „revoltele” nu au nicio legătură cu moartea lui George Floyd, potrivit AFP.

Agenti in PortlandFoto: Captura YouTube

Acest pilon al guvernului lui Donald Trump a fost prezent în fața Comisiei Judiciară pentru Afaceri Externe, controlată de democrați. Liderul său, Jerry Nadler, l-a acuzat imediat „că a ajutat și a susținut cele mai grave greșeli ale președintelui”.

„Sub conducerea ta”, ministerul „a inundat străzile orașelor americane cu agenți federali” pentru a „oferi imagini pentru clipurile de campanie ale lui Donald Trump”, a declarat democratul înainte de a-i spune că este ”o rușine de procuror”.

Fără să renunțe la calmul care îl caracterizează, Bill Barr s-a prezentat ca apărător al „statului de drept”, făcând elogiul președintelui republican care speră să câștige un al doilea mandat pe 3 noiembrie cu un mesaj axat pe "Lege si ordine".

"Anarhiștii violenți au deturnat proteste legitime pentru a provoca distrugeri", a spus el, zugrăvind o imagine apocaliptică a situației din Portland.

Potrivit acestuia, „sute de protestatari” echipați ”cu ciocane, ferăstrău, cuțite, arme, explozibili ...” se deplasează acolo în fiecare seară într-un „atac împotriva guvernului federal”. Acesta le-a transmis democraților ca „nici măcar superficial să le legați acțiunile de moartea lui George Floyd sau să le legitimeze apeluri de reformă”.