Justiția rusă a condamnat marți organizația principalului oponent al Kremlinului Alexeï Navalny la plata a trei amenzi, în special pentru că nu a șters de pe Youtube o anchetă în care-l acuza pe fostul premier Dmitri Medvedev că a fost în fruntea unui imperiu imobiliar, potrivit AFP.

Dmitri Medvedev si Vladimir PutinFoto: kremlin.ru

Ivan Zhdanov, directorul Fondului Anticorupție (FBK), colegul lui Navalny, a declarat pe Twitter că a fost amendat cu 100.000 de ruble (1.175 euro la rata actuală).

El a fost judecat la Moscova pentru că nu s-a supus unei ordonanțe judecătorești prin care i-a cerut să șteargă de pe Youtube o anchetă difuzată în martie 2017 de echipa lui Navalny.

Acest film documentar îl acuză pe Dmitri Medvedev, pe atunci premier, că ar avea o imensă avere imobiliară finanțată de oligarhii ruși, acuzații respinse de Medvedev.

Miliardarul Alicher Ousmanov, unul dintre cei mai bogați bărbați din Rusia, menționat în acest videoclip, a obținut în instanță ca acest video să fie retras.

De la publicarea sa, clipul a fost vizualizat de peste 35 de milioane de ori.

Ivan Zhdanov a denunțat această sentință care vizează „cea mai bună investigație a noastră asupra corupției”, dar a recunoscut că se aștepta la o sentință mai severă.