Un videoclip care conținea dezinformări cu privire la coronavirus a fost șters de Twitter, Youtube și Facebook de pe platformele lor după ce a fost redistribuit de președintele american Donald Trump și fiul acestuia, Donald Trump jr., relatează Business Insider.

TwitterFoto: Sharaf Maksumov | Dreamstime.com

Videoclipul care a strâns peste 14 milioane de vizualizări doar pe Facebook, potrivit CNN, a fost înlăturat de către cei trei giganți social media, Twitter ștergând și postările distribuite de președintele Trump.

„Postările cu acest videoclip încalcă politica noastră privind dezinformarea legată de COVID-19”, a declarat un reprezentativ al companiei pentru Business Insider, Facebook confirmând la rândul său că postările cu videoclipul au fost înlăturate pentru „distribuirea de informații false privind remedii și tratamente pentru COVID-19”.

Reporterul NBC News Brandy Zadrozny a afirmat că grupul din spatele videoclipului, „Doctorii americani din prima linie” (America's Frontline Doctors) a fost creat în 15 iulie și doar o parte din membri săi ar fi medici.

Grupul a ținut o conferință de presă în care a prezentat informații false sau neconfirmate cu privire la SARS-CoV-2, afirmând printre altele că măștile nu sunt necesare în pofida consensului științific care afirmă contrariul.

„Virusul are un remediu, se numește hidroxiclorochină, zinc sau Zithromax”, afirmă în înregistrarea video o femeie care s-a prezentat drept medic, adăugând că „nu ai nevoie de măști, există un remediu”.

Site-ul de extremă dreapta Breitbart News a transmis conferința de presă aceasta fiind amplu distribuită înainte ca videoclipul să fie șters de către platformele social media.

Twitter a anunțat de asemenea că a limitat pentru 12 ore funcționalitățile contului de Twitter al lui Donald Trump jr. din cauza distribuirii materialului video.