Un bărbat în vârstă de 36 de ani a fost arestat în Bruxelles după ce a aruncat un cocktail Molotov în Parlamentul federal belgian, afirmând că acțiunea să ar fi fost „o răzbunare față de gestionarea proastă a crizei de sănătate”, a anunțat marți procuratura belgiană citată de AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Bărbatul a fost arestat de către o patrulă de poliție după ce ofițerii au observat „comportamentul suspect” al acestuia pe când se pregătea să arunce cu dispozitivul incendiar artizanal în clădire.

Stricăciunile produse domeniului public sunt minime și nicio persoană nu a fost rănită, a anunțat un purtător de cuvânt al procuraturii.

În pofida descoperirii mai multor documente în mașina bărbatului și la domiciliului acestuia care „sugerează” că suspectul ar „putea avea convingeri extremiste”, acesta nu pare să fi acționat în numele „unei convingeri politice anume”, potrivit procurorilor belgieni.

„Conținutul acestor documente sugerează că persoana are idei extremiste. Oricare ar fi cazul, nu există o afiliere cu un partid sau o ideologie de extrema dreaptă sau extrema stângă”, a mai anunțat purtătorul de cuvânt al procuratorii, precizând că „bărbatul a explicat în cadrul audierilor că motivul faptei sale îl reprezintă gestionarea greșită a crizei de sănătate” cauzată de noul coronavirus.

Bărbatul era cunoscut autorităților judiciare dar nu a avut un cazier propriu-zis, au mai anunțat autoritățile belgiene, procurorii afirmând că „în acest moment o motivație teroristă nu este acceptată”.

Citește și: