Va trebui să așteptăm până undeva între 2024 și 2027 pentru ca traficul aeroporturilor pariziene, lovit de șocul pandemiei de coronavirus, să revină la nivelul său anterior crizei, a anunțat luni managerul aeroporturilor pariziene, ADP.

Aeroportul Charles de Gaulle Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei

În prima jumătate a anului, grupul, care gestionează direct sau indirect mai mult de douăzeci de aeroporturi din întreaga lume, inclusiv Paris-Orly și Paris-Charles-de-Gaulle, a înregistrat o pierdere netă de 543 de milioane de euro, față de un profit net de 250 de milioane de euro în urmă cu un an, din cauza închiderilor de frontieră care au pus la sol aproape toate aeronavele companiei.

"Este prima dată în 50 de ani când traficul aerian a cunoscut o cădere atât de bruscă și este clar că recuperarea va fi treptată: se așteaptă o revenire la nivelul traficului din 2019 în Paris între 2024 și 2027", a comentat directorul general al grupului Augustin de Romanet, potrivit AFP.

Asociația Internațională a Transportului Aerian (Iata) estimează că traficul aerian global ar trebui să revină la nivelul său anterior crizei în 2023 și prognozează un deficit de 419 miliarde de dolari în 2020.