Hezbollah a desfășurat luni o operațiune împotriva forțelor militare israeliene la granița dintre Liban și Israel, au anunțat surse libaneze citate de Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Armata israeliană a afirmat că a avut loc un „incident de securitate” la granița cu Libanul iar media din țară a relatat că au existat schimburi de foc în zona ocupată de Hezbollah.

Televiziunea israeliană N12 TV a anunțat că armata a dejucat un atac din partea organizației susținute de Iran, forțele armate ordonându-le rezidenților din zonă să rămână în interiorul locuințelor.

Un martor Reuters din Liban a numărat zeci de proiectile aterizând în zona ocupată de forțele israeliene însă până în acest moment nu au fost raportate victime deși mai multe focuri ardeau în zonă.

O sursă libaneză a declarat că atacul Hezbollah a fost efectuat drept răzbunare față de moartea unuia din luptătorii săi uciși într-un atac atribuit Israelului în Damasc lunea trecută.

„Libanul și Hezbollah vor purta responsabilitatea oricărui atac din teritoriul libanez”, a declarat premierul israelian Benjamin Netanyahu în cadrul unei declarații televizate la scurt timp înainte să apară primele informații cu privire la incident.

Liderul Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, a amenințat după uciderea a doi luptători ai organizației teroriste în luna august a anului trecut că aceasta va răspunde atacurilor dacă vor mai fi omorâți luptători de-ai săi.

Citește și: