Bărbatul în vârstă de 39 de ani, refugiat din Rwanda, a recunoscut că este responsabil de incendierea Catedralei Sf. Petru şi Paul din Nantes. Acesta riscă 10 ani de închisoare și 150.000 de euro amendă, a anunțat un procuror, potrivit Euronews, preluat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Bărbatul în vârstă de 39 de ani, care lucra ca paznic voluntar la Catedrala Sf. Petru şi Paul din Nantes, a recunoscut că este responsabil de incendiul izbucnit în 18 iulie, în trei locuri ale clădirii.

Bărbatul, care a venit ca refugiat în Franţa cu mai mulţi ani în urmă, riscă acum o pedeapsă de zece ani de închisoare şi o amendă de 150.000 de euro, potrivit procurorului Pierre Sennès, citat de Euronews.

Avocatul Quentin Chabert a spus presei franceze că suspectul, clientul său, regretă profund faptele sale, care au dus la distrugerea mai multor vitralii şi a unei orgi cu valoarea istorică.

Peste 100 de pompieri au intervenit pentru stingerea incendiului apărut sâmbăta trecută.

Construcţia Catedralei din Nantes a început în 1434, iar lucrările au fost finalizate abia în 1891. Ultimul incendiu avusese loc în 1972, iar renovarea completă s-a încheiat în 2013.