Donald Trump a semnat vineri patru ordine executive care vizează scăderea prețurilor pe care americanii le plătesc pentru medicamentele prescrise de medic, în condițiile în care liderul SUA încearcă să obțină realegerea pentru încă un mandat la Casa Albă și se confruntă cu critici cu privire la modul în care a gestionat pandemia de coronavirus, scrie Reuters.

Donald Trump semneaza un ordin executivFoto: Flickr/ The White House

Unul dintre ordine ar permite importul legal a unor medicamente eliberate cu rețetă mai ieftine, din țări precum Canada, în timp ce un alt ordin va impune ca discounturile de care beneficiază companiile farmaceutice, ce „sunt în prezent capturate de intermediari”, să fie transferate pacienților, a spus Trump.

O altă măsură vizează scăderea costurilor pentru insulină, în timp ce a patra, care ar putea să nu mai fie implementată dacă discuțiile cu companiile farmaceutice vor avea succes, ar impune Medicare (programul federal de asigurări de sănătate pentru seniori) să achiziționeze medicamente la același preț pe care îl plătesc și alte țări, a mai spus Trump.

Directorii principalelor companii farmaceutice au cerut o întâlnire pentru a discuta despre cum pot fi reduse prețurile la medicamente, a menționat președintele SUA.

„Punem pacienții înaintea lobby-iștilor, cetățenii în vârstă înaintea intereselor speciale și punem America pe primul loc”, a spus Trump înainte de a semna documentele.