Preşedintele american Donald Trump a declarat vineri că uneori regretă postările sale de pe Twitter, recunoscând că utilizează impulsiv această platformă şi că i-ar fi benefică o abordare mai prudentă, transmite agenția DPA, preluată de Agerpres.

Donald TrumpFoto: Wikimedia Commons

Întrebat într-un interviu cu fondatorul Barstool Sports, Dave Portnoy, dacă a avut vreodată păreri de rău despre ce a postat pe Twitter, Donald Trump a răspuns scurt: „Prea des”.

Preşedintele american a adăugat însă rapid că nu consideră că propriile sale comentarii online sunt o problemă, ci cazurile în care preia postări de pe conturile fanilor.

„Aproape întotdeauna retweet-urile sunt cele care îţi fac probleme”, consideră Trump. El a recunoscut că nu verifică întotdeauna cu atenţie persoanele de la care preia postări.

Preşedintele SUA a preluat uneori postări de pe conturi care păreau să aparţină unor susţinători ai teoriei conspiraţiei sau unor rasişti, aminteşte DPA.

„Pe vremuri, înainte de asta, obişnuiai să scrii o scrisoare şi îţi ziceai: "Scrisoarea asta e foarte proastă", o lăsai pe birou şi reveneai a doua zi şi spuneai: "Oh, mă bucur că n-am trimis-o"”, a continuat Trump.

„Dar nu procedăm la fel pe Twitter, nu? Trimitem instantaneu” mesajul, a spus Trump, adăugând că de multe ori primeşte apeluri telefonice (de la consilieri) după o postare proastă.

Preşedintele american a recunoscut că se bucură de timpul pe care îl petrece pe reţelele de socializare: „Sunt momente în care îmi place. Prea multe, uneori”.

Donald Trump are 84 de milioane de urmăritori pe Twitter, principala platformă de socializare pe care o utilizează.