Gigantul american de fast-food McDonald’s va obliga toți clienții care intră în restaurantele sale din Statele Unite să poarte o mască începând cu 1 august, imitând mai multe grupuri mari care au luat asemenea măsuri, precum Walmart, informează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

În timp ce cazurile de Covid-19 explodează în prezent în anumite părți ale țării, cele mai recente cercetări științifice sugerează că particulele virale care rămân în aer un timp mai mare cresc riscul de răspândire a virusului, în special atunci când provin de la asimptomatici ", justifică compania.

Aproape 82% din locațiile McDonald’s sunt deja localizate în zone care cetășenii sunt obligați să poarte mască în spațiile publice închise, dar grupul spune că dorește să-și protejeze „toți” angajații și clienții.

McDonald's nu specifică însă dacă clienților li se va cere să poarte masca atunci când sunt așezați în restaurantele care oferă în prezent mese în interior.

Întrebat de AFP, grupul nu specifică numărul de unități care și-au redeschis spațiul interior pentru public.

Impunerea purtării măștilor în unitățile publice câștigă tot mai mult teren în Statele Unite.

Începând cu această săptămână, gigantii de distribuție Walmart și Kroger au obligat clienții care vin să facă cumpărături supermarket să poarte măști de protecție care să le acopere gura și nasul, urmând exemplele Apple sau Starbucks.

Toate marile companii aeriene cer acum purtarea măștii în avioanele lor.

Purtarea măștii de protecție este cerută de oficialii din domeniul sănătății din SUA și de însuși președintele Donald Trump, după ce manifestase o reticență îndelungată, dar în această săptămână le-a cerut „tuturor” să poarte o mască atunci când distanțarea fizică nu este posibilă.