​Un cetățean din Republica Moldova a fost arestat de autoritățile italiene împreună cu alți șase complici, aceștia fiind surprinși în timp ce construiau un tanc, relatează presa de peste Prut citând Il Fatto Quotidiano.

Vehiculul construit de secesionistiFoto: Il Fatto Quotidiano

Reținerea acestora a avut loc în momentul în care bărbații fabricau două tunuri pentru a le monta pe un buldozer cu șenile. Cetățeanul moldovean a fost condamnat ulterior la 3 ani de închisoare pentru fabricare de armament.

Presa italienă scrie că aceștia ar face parte dintr-o grupare secesionistă care își dorește reapariția statului Republica Venețiană.

Republica Venețiană a fost un stat cu capitala la Veneția, în nord-estul Italiei, formațiunea statală existând timp de un mileniu, din secolul al VII-lea până la 1797.

Denumirea oficială a fost „Serenissima Repubblica di Venezia” („Republica cea mai liniștită de la Veneția”) și a fost adesea menționată ca La Serenissima, cu referire la titlul său drept cea mai liniștită dintre republici.

În pofida denumirii, republica a fost o putere expansionistă în Marea Mediterană, unul dintre conducătorii săi, dogele Enrico Dandolo, fiind cunoscut pentru rolul său în cea de-a Patra Cruciadă în care forțele cruciate au cucerit și jefuit Constantinopolul în 1204.