Președintele american Donald Trump a vorbit joi cu omologul său rus, Vladimir Putin, în special despre negocierile dificile privind dezarmarea nucleară, relatează AFP și Reuters. Cei doi lideri au vorbit și despre eforturile continue de a învinge pandemia de coronavirus în timp ce economiile globale continuă să se redeschidă.

Trump si PutinFoto: Captura YouTube

În timpul acestei convorbiri, Trump și-a reiterat speranța de a evita o cursă costisitoare a înărmării între China, Rusia și Statele Unite, adaugă textul.

Cei doi lideri au discutat, de asemenea, despre programul nuclear al Iranului, potrivit Kremlinului, deși comunicatul Casei Albe nu a menționat acest lucru.

Chiriașul Casei Albe a solicitat, de asemenea, progrese în negocierile de la Viena.

Americanii și rușii au lansat discuții în Austria la sfârșitul lunii iunie pentru a înlocui tratatul bilateral New Start privind limitarea numărului de focoase nucleare care expiră în februarie 2021.

Statele Unite vor să includă China în negocieri, crezând că capacitatea sa nucleară se extinde rapid. Beijingul refuză, subliniind că are un arsenal în raport cu cele două ex-rivale ale Războiului Rece.

Raportul de la Casa Albă nu menționează că summitul G7 pe care președintele Trump vrea să îl găzduiască în toamnă, invitând alte țări, inclusiv Rusia, să se alăture întâlnirii.

Moscova a fost exclusă în 2014 din ceea ce era atunci G8 pentru anexarea Crimeei.