Fostul ambasador al Vaticanului în Franța, episcopul italian Luigi Ventura, va fi judecat pentru „agresiune sexuală” la Paris pe 10 noiembrie, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

După plângerile a patru bărbați, dintre care cel puțin trei îl acuză de atingeri cu tentă sexuală, fostul nunțiu apostolic, care neagă faptele, și-a văzut imunitatea diplomatică ridicată de Sfântul Scaun în iulie 2019, ceea ce a făcut posibilă eventuale proceduri legale în acest caz.

La finalul anchetei sale, parchetul de la Paris l-a chemat pe episcopul de 75 de ani să se prezinte în fața Tribunalului din Paris, a confirmat procurorul public AFP.

"Reafirmându-și nevinovăția, Excelența Sa își confirmă încrederea în autoritățile judiciare franceze, renunțând la imunitatea diplomatică pentru procedura cauzei și continuă să coopereze cu acestea", a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni.

"Va fi prezent la ședință", a declarat pentru AFP avocatul său, Bertrand Ollivier. "El aștepta această ședință ca să-și apere onoarea și inocența", a adăugat el, subliniind că clientul său a "participat spontan la anchetă și a acceptat audierea și confruntarea".