Mai mulți polițiști militari italieni au fost arestați, iar secția lor a fost închisă după ce o anchetă a dezvăluit o mulțime de presupuse infracțiuni care aveau loc chiar în carzarmă, relatează BBC.

carabinieriFoto: Captura YouTube

Carabinieri din Piacenza sunt suspectați de trafic de droguri, mită și tortură.

Cazul a șocat procurorii și rezidenții din orașul aflat în nordul Italiei.

”Suntem de neatins”, ar fi spus unul dintre suspecți unuia dintre colegi potrivit unei înregistrări a poliției.

Faptele lor au fost pe primele pagini ale ziarelor din Italia, joi, iar procurorul local Grazia Pradella a spus că ”nimic din ce a avut loc în secție a fost legal - erau infractori”.

Acuzațiile par să iasă din paginile unui roman polițist, iar multe dintre fapte au avut loc în săptămânile în care Italia se afla în carantină, deși operațiunea a început în 2017.

”În timp ce orașul Piacenza număra decesele provocate de coronavirus, acești carabinieri furnizau droguri traficanților care erau blocați acasă fără droguri din cauza regulilor împotriva Covid”, a spus procuroarea care a comparat ce se întâmpla în secție cu practicile grupurilor de crimă organizată.

Suspecții care erau aduși pentru audieri erau torturați, iar o imagine furnizată mass-mediei arată un deținut în cătuși, pe jos, cu picioarele goale și cu nasul însângerat.

În timp ce 12 oameni sunt anchetați, cinci au fost reținuți, iar șase au fost puși sub arest la domiciliu.