Soția lui Kanye West, Kim Kardashian West, a vorbit miercuri despre tulburarea bipolară la care este predispus soțul ei, ale cărui comentarii și comportamente recente au provocat îngrijorare, cerând „compasiune și empatie”, potrivit AFP.

Kanye WestFoto: RICHARD ELLIS / UPI / Profimedia

El a postat luni o serie de mesaje criptice pe contul său de Twitter, care sugerează că soția sa căuta să-l interneze la psihiatrie.

Într-un moment destul de controversat, Kanye West, în vârstă de 43 de ani, a pretins că Harriet Tubman, o militantă împotriva sclaviei, „nu i-a eliberat, de fapt, niciodată pe sclavi. Ea doar deținea sclavi pe care îi trimitea să muncească pentru alții”.

West s-a pronunțat în lacrimi împotriva avortului, afirmând că el și soția sa, Kim Kardashian, se gândiseră serios să pună capăt primei sarcini. Dar un mesaj de la Dumnezeu i-a făcut să se răzgândească și, în timp ce vorbeau la telefon, Kim i-a spus: „Noi o să avem copilul ăsta”. Cuplul a avut parte ulterior de primul copil, o fată pe nume North, în 2013.

Marți, el a scris o nouă postare, înainte de a o șterge, susținând că a dorit divorțul și a acuzat-o pe Kim Kardashian pentru că ar fi avut o aventură cu un alt rapper, Meek Mill.

"Cei care înțeleg boala mentală sau tulburarea compulsivă știu că familia nu are putere (asupra bolnavilor) decât dacă sunt minori", a scris vedeta TV de pe contul ei de Instagram.

"Cei care nu sunt conștienți sau nu o văd de departe pot face judecăți și nu înțeleg că este în sarcina individului să ceară ajutor, orice ar încerca familia și cei dragi", a adaugat ea.

"Cei care îl cunosc pe Kanye știu că cuvintele sale nu sunt întotdeauna aceleași cu intențiile lui", a scris ea.

Postările de luni au venit la o zi după ce acesta a organizat un miting electoral în care a pretins că Harriet Tubman „n-a eliberat niciodată vreun negru” și a discutat în lacrimi despre avort.

West, în vârstă de 43 de ani, un fost susținător al lui Donald Trump, a anunțat la începutul lunii că intenționează să candideze la președinția SUA, propunându-i miliardarului sud-african Elon Musk să îi fie vicepreședinte.