Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a cărui administrației se află sub presiunea extinderii pandemiei de coronavirus, a declarat luni că va relua conferințele de informare despre pandemie după o lungă pauză, potrivit AFP.

Donald Trump cu mascaFoto: Alex Edelman / AFP / Profimedia Images

El le-a spus reporterilor din Biroul Oval că reluarea este reclamată de izbucnirea unor noi focare coronavirusde ca în Florida și Texas. Virusul a ucis 140.000 de americani și a infectat aproximativ 3,7 milioane, cifre care fac ca SUA să fie cea mai afectatăă țară la nivel mondial

Dezbaterea de la Casa Albă s-a concentrat asupra faptului că Trump ar trebui să facă ședințe zilnice după ce a fost ironizat pentru că le cerea oamenilor de știință să găsească un vaccin cu dezinfectanți ca modalitate de a se proteja de virus.

Informările s-au încheiat la începutul lunii mai, după ce Mark Meadows, șeful personalului de la Casa Alba, a spus că mesajele președintelui erau interpretate în mod intenționat greșir și a căutat noi căi pentru a transmite mesajele sale pe această temă.

În săptămânile care au urmat de atunci, republicanul Trump a primit recenzii negative și a căzut în sondaje pentru o abordare slabă a pandemiei. El a pierdut teren față de democratul Joe Biden, presupusul său rival la alegerile din 3 noiembrie.

Consilierii de la Casa Albă spun că aparițiile zilnice ale lui Trump ar putea pune presiune pe Biden, care și-a limitat aparițiile în campanie pe fondul luptei țării de a controla pandemia.

Trump a spus că se așteaptă ca prima nouă sesiune de informare să aibă loc în jurul orei 5 p.m. EDT (2100 GMT) marți.

"Vom oferi o mulțime de informații în săptămâna viitoare și în următoarele săptămâni", a spus el.