Polonia va propune curând reguli de limitare a concentrării mass-mediei străine în țară, a anunțat Jarosław Kaczyński, președintele partidului de guvernământ Lege și Justiție (PiS), relatează Politico.

HotNews.roFoto: Hotnews

PiS a luat la țintă mass-media străină în timpul alegerilor prezidențiale recent încheiate iar președintele Andrzej Duda și alți politicieni aliați cu partidul de guvernământ au atacat canalele critice guvernului.

Întrebat dacă PiS va propune reforme în media înainte de încheierea actualului mandat, Kaczyński, văzut ca fiind liderul de facto al țării a declarat că „vom reuși să facem asta mult mai rapid, cel puțin la nivel legislativ, dar succesul procesului este legat de numeroase modificări pe care trebuie să le facem în țară precum și la nivelul relațiilor internaționale”.

Următoarele alegeri prezidențiale sunt programate să aibe loc în Polonia în 2023.

Potențiale reglementări sunt încă „analizate și există discuții asupra subiectului”, a adăugat Kaczyński, potrivit Reuters.

Acesta a anunțat duminică seara că va exista și o remaniere guvernamentală după vacanța de vară, dar că premierul Mateusz Morawiecki va rămâne în funcție.

Kaczyński a precizat că modificările în domeniul media vizează o „repolonizare” a presei prin limitarea participării capitalului străin în domeniul mass-media din Polonia.

Citește și: