Un cuplu care locuiește în Peninsula Otago din Noua Zeelandă nu a renunțat la speranța de a-și găsi câinii iubiți în pofida faptului că au cheltuit fără succes 20.000 de dolari în misiunea de căutare, relatează The Guardian.

Weed si DiceFoto: Proprietari caini

Dice, un pudel în vârstă de 9 ani și Weed, un fox terrier de 3 ani, au dispărut de la locuința lui Alan Funnel și Louisa Andrew în luna octombrie a anului trecut.

De atunci Funnell a petrecut un weekend pe lună traversând South Island în căutarea lor. Acesta și Andrew afirmă că au pus peste 400 de afișe și cheltuit cel puțin 20.000 de dolari nou-zeelandezi în misiunea lor.

„Câinii noștri sunt ca familia noastră, pur și simplu știm că sunt acolo afară undeva”, a declarat Funnell, adăugând că „Noua Zeelandă chiar nu e un loc atât de mare”.

Saga celor doi a început când Andrew a ieșit să dea de mâncare găinilor cuplului și le-a dat drumul câinilor afară din mașină. Aceștia au fugit, poate alergând după un iepure, și nu s-au mai întors.

„Nu o să ne dăm bătuți până nu-i găsim”, susține Funnel.

Alți locuitori ai Noii Zeelande au ajutat cuplul cu montarea de afișe care acum sunt răspândite în întreaga țară, de la vârful North Island până la partea de jos a South Island.

Cuplul a strâns peste 10.000 de dolari de la aproape 300 de donatori care au dorit să ajute cu căutarea.

Funnel crede că animalele au fost luate de turiști după ce a aflat de relatări potrivit cărora cei doi câini ar fi fost văzuți legați de o rulotă în zonă.

„Am trecut printr-un carusel de emoții în tot procesul. Suntem siguri că sunt în viață. Trebuie să rămânem pozitivi”, a mai declarat Funnel, adăugând că „îi simțim acolo undeva afară”.