Twitter a dezactivat un videoclip de campanie repostat de președintele american Donald Trump, după o sesizare oficială din partea formației Linkin Park privind utilizarea neautorizată a muzicii sale.

Donald Trump cu mascaFoto: Alex Edelman / AFP / Profimedia Images

Videoclipul, care includea muzică a grupului Linkin Park, a dispărut din feed-ul președintelui, sâmbătă târziu, cu notificarea: „Acest material media a fost dezactivat ca răspuns la un raport al proprietarului drepturilor de autor.”, relatează Mediafax citând Reuters.

Trump a preluat tweet-ul de la directorul de socializare al Casei Albe, Dan Scavino, după ce a primit un aviz privind drepturile de copyright din partea Machine Shop Entertainment, compania de management deținută de Linkin Park.

Casa Albă nu a comentat. Twitter a început să elimine tweet-urile lui Trump din luna mai, în repetate rânduri, invocând plângeri privind drepturile de autor sau încălcări ale unei politici împotriva amenințărilor cu violența.

Twitter a eliminat o imagine pe care președintele a postat-o ​​pe 30 iunie, care includea o imagine cu Trump, din cauza unei plângeri a fotografului New York Times care a făcut imaginea.

De asemenea, compania a postat o avertizare pe un tweet al președintelui, la sfârșitul lunii mai, spunând că acesta încălcă regulile privind „glorificarea violenței” atunci când a susținut că autoritățile din Minneapolis vor răspunde cu duritate protestelor legate de moartea lui George Floyd.