39 de persoane au fost arestate după ce au atacat polițiștii care interveneau după ce o bătaie a izbucnit în timpul unei „corona party” în aer liber la care luau parte mii de tineri în centrul orașului german Frankfurt, scrie AFP.

Violente impotriva politiei in Frankfurt Foto: Captura YouTube

Cinci polițiști au fost răniți în cursul acestor violențe care au izbucnit în jurul orei 03,00 (01,00 GMT). O "ploaie de sticle" s-a abătut asupra polițiștilor care interveneau în luptele în care erau implicate circa treizeci de persoane în piața Opera.

Această piață a devenit un loc de adunare popular pentru ceea ce presa denumește "corona party", în condițiile în care cluburile și barurile de noapte sunt în continuare închise pentru a preveni propagarea coronavirusului.

Circa 3.000 de persoane, în principal tineri, s-au adunat aici sâmbătă seara, dar doar între 500 și 800 mai erau prezenți în piață când a izbucnit bătaia, a precizat duminică șeful poliției din Frankfurt, Gerhard Bereswill.

Un grup mic de polițiști s-a apropiat pentru a ajuta un bărbat care sângera și pentru a calma situația, dar o mulțime de oameni a atacat forțele de ordine.

"Ceea ce găsesc cu adevărat abominabil este că spectatorii aplaudau când colegii mei erau loviți de sticle", a adăugat el.

Polițiștii au cerut întăriri și au reușit să degajeze piața, sub o "ploaie de sticle" aruncate de mulțimea furioasă.

În total, 38 de bărbați și o femeie au fost arestați. Cei mai mulți au vârste cuprinse între 17 și 21 de ani, "majoritatea din mediul imigrației", potrivit șefului poliției.

Opt persoane erau în continuare reținute duminică și ar putea fi acuzate de tulburarea liniștii publice.

Aceste incidente reamintesc de cele petrecute în Stuttgart luna trecută, unde violențe nocturne au izbucnit în urma unei intervenții a poliției într-un dosar de stupefiante.

Câteva sute de tinerii, unii beți, au semănat haosul timp de mai multe ore în centrul orașului, jefuind magazine și atacând forțele de ordine. Incidentele au indignat Germania.

Sindicatele poliției au alertat autoritățile asupra faptului că se confruntă cu o ostilitate din ce în ce mai mare atunci când își fac treaba.

Chiar dacă majoritatea persoanelor care participă la astfel de petreceri sunt pașnice, poliția a notat o creștere a agresiunilor la adresa polițiștilor, a arătat Gerhard Bereswill.