Un avion Ryanair ca zbura de la Londra către Norvegia a aterizat în siguranță pe principalul aeroport din Oslo după o amenințare cu bomba în timp ce aeronava se afla în aer, iar suspectul, un britanic de 51 de ani, a fost arestat, a anunțat poliția norvegiană, relatează Reuters și AFP.

Aeronava RyanairFoto: Ryanair

Nava va fi acum examinată de către echipele pentru situații de urgență, dar și de un echipaj specializat, a spus poliția, care a adăugat că toți cei 142 de pasageri au fost evacuați în siguranță.

”Echipajul de la bordul zborului London Stansted către Oslo a descoperit astăzi un bilet care susținea că există o potențială amenințare de securitate la bord”, a spus o purtătoare de cuvânt într-un email către Reuters.

”Căpitanul a urnat procedurile și a continuat zborul către aeroportul din Oslo și a aterizat în siguranță”, a adăugat ea.

Avionul a fost escortat la sol de către un F-16 aparţinând Forţelor Aeriene daneze.

Acesta este al doilea incident de acest gen în care a fost implicat un avion Ryanair săptămâna aceasta.

Un zbor Ryanair care zbura de la Cracovia la Dublin a fost forţat să aterizeze pe Aeroportul Stansted de lângă Londra după ce în toaletă a fost găsit un bilet care pretindea că există explozibili la bord.