Președintele american Donald Trump nu a „exclus nimic” în ceea ce privește China, a declarat joi Casa Albă, în timp ce a refuzat să confirme dacă este posibilă o interdicție de intrare pe teritoriul a membrilor Partidului Comunist Chinez, potrivit AFP.

Donald TrumpFoto: Captura YouTube

"Nu a exclus nimic cu privire la China", a declarat Kayleigh McEnany, purtătorul de cuvânt al executivului american, într-un climat de tensiuni chinezo-americane intense legate în special de viitorul Hong Kong-ului.

Potrivit New York Times, una dintre căile studiate la Casa Albă este de a interzice membrilor Partidului Comunist Chinez și familiilor lor să intre pe teritoriul american.

Cotidianul spunea însă că această măsură, care nu este încă finalizată și ar putea fi respinsă în cele din urmă de Donald Trump, s-ar confrunta cu obstacole semnificative.

În special, el evidențiază constrângerile practice, menționând că Partidul Comunist Chinez are 92 de milioane de membri.

La rândul său, diplomatul american Mike Pompeo s-a limitat să sublinieze că „multe idei” au fost luate în considerare.

Întrebat despre această posibilitate, Hua Chunying, purtătorul de cuvânt al Ministerului Chinez pentru Afaceri Externe, a calificat ideea drept „patetică”.

"Sperăm că Statele Unite nu vor face nimic care să încalce regulile de bază care guvernează relațiile internaționale", a adăugat ea.