Poliția a percheziționat luni locuințele a 110 membri ai Martorilor lui Iehova din Voronezh (Rusia centrală), iar „cel puțin doi dintre ei au fost bătuți” de poliție, a declarat Jarrod Lopes, purtătorul de cuvânt al Martorilor lui Iehova, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Aceasta este cea mai semnificativă serie de percheziții care vizează Martorii lui Iehova, care a fost efectuată într-o singură zi în Rusia contemporană", se arată în comunicat.

"Sperăm ca autoritățile ruse să pună capăt acestor persecuții și să păstreze libertatea religiei și a credinței care este consacrată în Constituție", a declarat Lopes.

Potrivit filialei locale a Comitetului de investigare rus, responsabil pentru investigațiile criminale din țară, aceste percheziții au fost efectuate ca parte a investigațiilor pentru „extremism” care vizează rezidenții locali și „un număr mare de cărți interzise în Rusia au fost confiscate".

Martorii lui Iehova au fost interziși în aprilie 2017 de Curtea Supremă a Rusiei, iar mișcarea lor este considerată acum „extremistă” de Ministerul Justiției. De la această interdicție, mai mulți martori ai lui Iehova au fost condamnați la pedepse cu închisoarea.

O mișcare fondată în anii 1870 în Statele Unite de Charles Russel, Martorii lui Iehova susțin că sunt creștini și se consideră singurii care refac creștinismul de la originile sale. Sunt acuzați în mod regulat de abateri sectare și că susțin reguli care se opun medicinei moderne cum ar fi transplantul sau transfuziile de sânge.