Echipa de fotbal american Washington Redskins (Pieile roșii) își va retrage numele și emblema, o decizie luată după ce sponsorii clubului au făcut presiuni de a se renunța la numele criticat de mult timp de grupurile care reprezintă nativii americani ca fiind rasist, relatează Reuters și BBC.

Washington RedskinsFoto: Drew Angerer / AFP / Profimedia Images

Proprietarul echipei, Dan Snyder, care anterior declarase că nu va schimba numele sub nicio formă, și-a nuanțat poziția după ce FedEx Corp, care deține drepturile pentru stadionul clubului din Landover, Maryland, a îndemnat la o rebranduire.

Echipa anunțase în 3 iulie că clubul urmează să efectueze o revizuire amănunțită a numelui.

„Astăzi anunțăm că vom retrage numele Redskins și emblema până la completarea reviziei interne”, a anunțat echipa din NFL într-un comunicat.

Decizia nu înseamnă că clubul își va schimba imediat numele, o decizie privind noua denumire fiind așteptată până la debutul noului sezon de fotbal american din 2020.

Săptămâna trecută Amazon, Walmart, Target, Nike și alte magazine au înlăturat produsele echipei de pe website-urile lor iar televiziunea ESPN a anunțat că nu va mai folosi emblema clubului care înfățișează un nativ american.