Două mii de persoane au demonstrat duminică pentru a doua zi la rând în Khabarovsk, Orientul îndepărtat al Rusiei, în sprijinul guvernatorului regional inculpat pentru crime.

Serghei Furgal, guvernator rus, arestatFoto: Captura YouTube

Serghei Furgal, în vârstă de 50 de ani, a fost arestat joi și plasat în arest preventiv până în septembrie. Este suspectat că a organizat uciderea mai multor oameni de afaceri în urmă cu 15 ani, acuzații pe care acesta le respinge și acuză o răzbunare din partea partidului lui Putin pe al cărui candidat l-a înfrânt categoric în alegeri, scrie AFP.

Potrivit agenției TASS, câteva sute de oameni au mărșăluit duminică în centrul orașului Khabarovsk către sediul administrației regionale. Filiala locală a lui Alexei Navalny a estimat numărul protestarilor la aproximativ 2.000.

Sâmbătă, aproximativ 40.000 de persoane au demonstrat la Khabarovsk în sprijinul lui Furgal fiind unul dintre cele mai mari proteste organizate vreodată în regiune. Protestatarii au scandat în mod special sloganuri împotriva președintelui Vladimir Putin.

Un tribunal din Moscova a decis vineri să-l rețină pe Serghei Furgal, în vârstă de 50 de ani, și arestat joi, în așteptarea procesului pentru uciderea mai multor oameni de afaceri în urmă cu 15 ani.

Guvernatorul din Khabarovsk, ales spre surprinderea tuturor în 2018 sub eticheta partidului naționalist LDPR cu aproape 70% din voturi, depășind candidatul Rusiei Unite, partidul de la Kremlin, „respinge categoric și total acuzațiile”, a declarat vineri avocatul său Boris Kojemiakine, citat de agenția de știri TASS.