Un angajat al Biroului de presă al Guvernului Angela Merkel este suspectat de activităţi de spionaj în favoarea Egiptului, arată un raport citat de revista Bild şi de postul N-TV.

Angela MerkelFoto: John MacDougall / AFP / Profimedia Images

Poliţia federală german a iniţiat în decembrie 2019 o investigaţie în cazul unui funcţionar al Biroului de presă al Guvernului de la Berlin suspectat de colaborare cu serviciile secrete din Egipt, potrivit unui raport elaborat de Serviciul german pentru Protejarea Constituţiei (BfV).

Biroul de presă al Guvernului Germaniei este condus în prezent de Steffen Seibert. Numele suspectului nu a fost dezvăluit. Ancheta în acest caz este în derulare.

Poliţia germană a confirmat informaţiile, subliniind însă că "nu poate face comentarii asupra investigaţiilor aflate în curs".

Serviciile secrete din Egipt au obiectivul de a afla informaţii despre disidenţi egipteni aflaţi pe teritoriul Germaniei, în special despre activităţile membrilor organizaţiei Fraţii Musulmani, potrivit raportului din 2019 al Serviciului german pentru Protejarea Constituţiei, potrivit Mediafax.