Prin lansarea unor proiecte, Guvernul Ungariei alocă mai multe sute de milioane de forinți reprezentanților muzicii ușoare creștine pentru achiziționarea și reînnoirea instrumentelor muzicale, a anunțat, la Budapesta, secretarul de stat pentru cultură în Ministerul Resurselor Umane, Péter Fekete. Apelul de proiecte se va încheia pe data de 10 august, potrivit Rador care citează Nepszava.

UngariaFoto: Flickr/ Neil

Executivul de la Budapesta va aloca o sută de milioane de forinți instrumentiștilor începători, iar muzicienii profesioniști vor beneficia de 300 de milioane de forinți. Maghiarii de dincolo de granițele Ungariei vor primi, de asemenea, o sută de milioane de forinți pentru achiziționarea instrumentelor muzicale. Va continua și programul pentru restaurarea orgilor bisericești și a altor instrumente muzicale, în acest sens Guvernul va asigura o sută de milioane de forinți.

Péter Fekete a argumentat de ce este nevoie de muzică creștină: ”Este mare nevoie acum de tineri, de artiști, care se adresează comunității creștine și contribuie - în perioada relaxării pandemiei - la repronirea vieții culturale”.

Secretarul de stat în Ministerul Resurselor Umane, Bencze Rétvári, a declarat, la rândul său, că ”muzica creștină ungară s-a înscris, în ultima perioadă, pe harta lumii, înregistrând rezultate importante. În acest sens a amintit că solistul Tamás Pajor și formația Bolyki Brothers au colaborat recent la compunerea unei melodii cu orchestra americană Take 6, care a fost distinsă de zece ori cu premiul Grammy.