Poliția din Moscova a făcut, joi, mai multe percheziții la mai mulți critici ai puterii, precum și la o consilieră municipală de opoziție, relatează AFP.

Deputata Yulia Galyamina, foarte activă în campania pentru ”Nu” la reforma constituțională a președintelui Vladimir Putin, a anunțat pe rețelele de socializare că o percheziție a avut loc la domiciliul său în timp ce ea nu era acolo.

”Era doar fiul meu, Nu a vrut să deschidă, dar poliția a amenințat că va sparge ușa”, a ascris ea pe Facebook.

Perchezițiile au vizat de asemenea pe redactorul-șef al MBkh și pe doi responsabili ai organizației de opoziție ”Rusia deschisă”, a oligarhului aflat în exil, Mihail Hodorkovski.

”Adevăratul motiv ar putea fi manifestația programată pe 15 iulie (...) pentru a denunța” reforma constituțională adoptată pe 1 iulie care îi va permite lui Putin să rămână președinte până în 2036.

Miercuri, în cadrul unui alt dosar, activistul anti-Kremlin Piotr Verzilor, închis pentru zece zile la sfârșitul lunii iunie pentru ”obsecenități”, a fost iar arestat. Percheziții au avut loc la domiciliul său, la domiciliul mamei și a unei prietene.

Citește și: