Autoritățile elene spun că sunt pregătite să re-impună restricții publice și de călătorie săptămâna viitoare, avertizând că instrucțiunile de siguranță pentru protecția în fața coronavirusului sunt frecvent ignorate, scrie ziarul elen Kathimerini. Stelios Petsas, purtătorul de cuvânt al guvernului, a declarat că autoritățile au sunt „hotărâte să-și protejeze majoritatea cetățenilor de acei puțini oameni care nu se protejează”, adăugând că, probabil, guvernul va anunța luni, noi restricții.

Turisti GreciaFoto: Aristidis Vafeiadakis / ZUMA Wire / Profimedia Images

Grecia, care a impus restricții dure în timul pandemiei reușise să mențină scăzută rata de infectare. Dar cazurile s-au înmulțit odată cu ridicarea restricțiilor și reluarea călătoriilor internaționale din ultimele săptămâni.

Cazurile de coronavirus din Grecia au crescut miercuri cu 33 de noi pacienți pozitivi, dintre aceștia 21 fiind turiști străini veniți în concediu.

Noile cazuri duc totalul numărului de infecții la 3.622. Cea mai mare creștere a cazurilor a fost sesizată luni, când apăruseră 43 de noi pacienți infectați, majoritatea fiind depistați la punctul de frontieră Promachonas de la granița greco-bulgară. Numărul deceselor a rămas stabil (193), miercuri nefiind raportat niciun deces.