Justiția franceză a ordonat miercuri predarea către autoritățile italiene a lui Roberto Cropo, un anarhist italian vizat de un mandat de arestare în țara sa, potrivit AFP.

Atentat la sediul San Giovanni CarabinieriFoto: youtube.com

Roberto Cropo a fost arestat pe 12 iunie, în zori, în Saint-Etienne (centru), potrivit unei surse de poliție, apoi a fost transferat la Paris unde a fost prezentat unui judecător înainte de a fi plasat în arest preventiv.

Potrivit unei alte surse judiciare, Cropo a fost arestat în baza unui mandat european de arestare care îl viza în special pentru acuzația de a fi „membru al unei organizații teroriste”.

Miercuri, Curtea de Apel din Paris a dispus predarea acestuia către autoritățile italiene.

Potrivit unui articol din 12 iunie din cotidianul italian La Repubblica, Cropo este acuzat că aparține unei celule anarhiste ai căror membri au fost arestați în principal în Italia, dar și în Franța și Spania.

Șapte membri ai acestei celule, inclusiv Cropo, sunt acuzați de „asociere criminală în scopul terorismului și subversiunii ordinii democratice” și a altor infracțiuni de către parchetul din Roma, potrivit cotidianului.

Ziarul a declarat că grupul a avut contacte cu anarhiști greci, chilieni și germani.

Șapte persoane au fost arestate sub acuzația de terorism, fiind presupuse responsabile pentru atacul cu bombă de la sediul ”San Giovanni Carabinieri” din decembrie 2017, potrivit unor surse ale poliției.

Cu toate că la acea vreme erau 10 persoane în interiorul stației, nimeni nu a fost rănit de explozie, atacul fiind revendicat la acea vreme de o celulă din „Federația Anarhistă Informală” (FAI) și „Frontul Revoluționar Internațional” (FRI), relatează Il Globo.

Cei arestați atunci au fost Claudio Zaccone, 33 de ani, Roberto Cropo, 34 de ani, Flavia Di Giannatonio, 39 de ani, Nico Aurigemma, 30 de ani și Francesca Cerrone, 31 de ani. Cei șapte au fost găsiți printr-o operațiune numită „Bialystock”, relatează La Stampa.